Results 1 to 2 of 2

Thread: Multicam 3000 with Drive 3(Z) Motor Fault - Blink count = 11

  1. #1
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Multicam 3000 with Drive 3(Z) Motor Fault - Blink count = 11

    Good day all,

    I'm new to The Professional Forums, but have been operating a Multicam 3000 for the last 11 odd years.
    Recently, I've run into a problem and am looking for advise please:
    At power up of the unit, it tries to enable the motor drives, but then comes up with the following error on the screen:
    Motor Fault (0x 4)
    Drive 3(Z)
    -Faulted
    z 3000 1Coun

    The Z Servo within the cabinet has a blink count of 11 (eleven).

    It was suggested that I should try switching the connections between the Z-axis and Y-axis drives on both ends, which I did.
    This caused a Y-axis error to appear.
    I was told it can then only be a cable fault.
    I replaced the Z-axis cable, but no luck - I am still getting this error.
    On looking at the Blink count look-up table I have, it tells me the following for a Blink 11:
    "EE needs Initializing - Servo drive configuration file problem"

    Anyone have any suggestions?
    Would appreciate any help anyone can offer.

    PS I'm located in South Africa, and have asked our local Multicam agents to contact Multicam USA, but have had no response yet.
    Last edited by Supercat Marine; 03-20-19 at 03:43 AM. Reason: Info left out

  2. #2
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Re: Multicam 3000 with Drive 3(Z) Motor Fault - Blink count = 11

    For those interested.

    The problem has been resolved.
    The Z Drive Servo needed it's configuration file reloaded - seems it got corrupted somehow.

Similar Threads

  1. Motor Fault Z Blink Count 5
    By Gamherr in forum Machine Repair & Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 07-15-17, 01:05 PM
  2. TorqCut 22 - Axis Drive Fault - HELP
    By Thompson_Chop in forum Machine Repair & Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 05-21-16, 11:07 AM
  3. ?drive for Mitsubishi servo motor HA80 CS_which drive?
    By cncdubai in forum Machine Repair & Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 01-22-13, 02:33 PM
  4. Multicam 3000 series problem
    By momchilstoev in forum Machine Repair & Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 09-02-12, 11:21 AM
  5. MultiCam 3000 Series : System Interrupt- Servo Fault?
    By leezer in forum Machine Repair & Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-11, 12:29 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •